Poctivé chute!
Bystričania spoznávajú poctivé chute!
 
Posledný júlový víkend sa v Banskej Bystrici niesol v znamení poctivých chutí. Pivovar Pilsner Urquell a Plzeňská Reštaurácia  v spolupráci s medzinárodne uznávaným šéfkuchárom Marekom Ortom a majstrom výčapníkom Martinom Repaským  priniesli do bystrice jedinečnú akciu, kde  učili bystričanov spoznávať poctivé chute dobrého jedla v snúbení  s profesionálne načapovaným pivom Pilsner Urquell. O jedinečný gastronomický zážitok a prípravu klasických pivárskych špecialít sa postaral šéfkuchár Marek Ort, pre ktorého je kombinácia poctivých chutí tradične uvareného jedla a nezameniteľná chuť piva Pilsner Urquell  priam neoddelitelná. „Kvalitné jedlo potrebuje aj kvalitný nápoj. Spoločne sa chuťovo musia doplniť a vytvoriť tak jeden celok. Preto je je Pilsner Urquell istotou kvality. Správne načapovaná „Plzeň“ je tou správnou voľbou k dobrému jedlu.“
 
Preto aj jedlo, ktoré Marek Ort s tímom kuchárov Plzeňskej Reštaurácie pripravovali zodpovedalo požiadavkám aj toho najnáročnejšieho „štamgasta“. Každý si mohol pochutiť na Bôčiku s horčicovým dipom a oškvarkami, Kréme z pečeného zeleru s petržlenovými čipsami. Ďalej sa podávali Bravčové líčka s cibuľovou marmeládou a oškvarkovými šúľancami, Konfitované kačacie stehno s karlovarskou knedľou a pomarančovou kapustou, Jahňacie lýtko na rozmaríne s červenou cibuľkou a mätovo – zemiakovým pyré a na záver ako sladká bodka dokonale zapasovali Škoricové lievance s medom a karamelizovaným ovocím.
 
Počas čakania na jedlo si ľudia mohli na vlastnej koži za asistencie profesionálneho výčapníka Martina Repaského vyskúšať  rôzne štýly čapovania  piva Pilsner Urquell a každý si tak mohol vybrať to svoje, či už mu chutil „Čochtan“, „Hladinka“, „Mlíko“ alebo „Šnit“. Ako povedal Martin Repasky „Naši štamgasti sú silne zžitý so značkou Pilsner Urquell a preto možnosť naučiť sa niečo nové o svojom obľúbenom pive a aj si ho samostatne načapovať a v neposlednom rade nakombinovať s výborným jedlom im prinieslo úplne nový rozmer pôžitku.“
 
Príjemní ľudia, obľúbené miesto, domáce jedlo a dokonale načapovaná „Plznička“ , boli zárukou toho, že sa táto akcia nemohla skončiť inak než s obrovským úspechom.
 
                                                                                                                                                             
 
 
 
comments powered by Disqus

O Víne:

 

O Pive:

 

O Káve: