Master konečne na Slovensku

Aj keď československý pivný trh je veľmi tradičný a konzervatívny, čo sa týka rôznych druhov pív, dôležitú úlohu hrajú aj pivné špeciality. Mnohokrát sa mi počas mojej barmanskej praxe stalo, že zákazníci, milovníci piva, viedli zapálenú diskusiu o tom, prečo vlastne Plzenský pivovar vyrába len nám všetkým dobre známu dvanásku. Ono to však nieje celkom pravda. V plzenskom pivovare sa okrem Pilsner Urquell vyrába aj ďalší pivný skvost a to špeciálne polotmavé, zlaté a tmavé pivo Master. Pivá Master sa radia do kategórie výrazne horkých pív, aj keď proces výroby im v konečnom dôsledku pridá aj jemnú nasládlosť.


Master polotmavý je pôvodné tradičné polotmavé 13° pivo, vyrábané podľa receptu z roku 1585, vyrába sa zo žalteckého chmeľu a svetlého karamelového sladu. 

Master zlatý je nové špeciálne 15° pivo jantárovej farby, vyrábané z čiastočne z plzeňského a čiastočne z karamelového a bavorského sladu, je najhorkejšie pivo v Českej republike 

Master tmavý je prekvapivo ľahké karamelové pivo prémiovej kvality. 
Unikátnosť mu dodáva aj obsah alkoholu, 
veď stupňovitosť tohto piva dosiahla 18°. 

A teraz prichádza to najdôležitejšie, od 21.04.2011 si tento pivný unikát môžete vychutnať aj u nás v Coffee, Beer & Winebar u Kemov a samozrejme aj v Plzenskej reštaurácii. V ponuke máme čapovaný Master Polotmavý a fľaškový Master Zlatý a Tmavý.

 

Na koniec pridávam jednu zaujímavosť, pozrite si ako sa má správne Master servírovať.

 

comments powered by Disqus

O Víne:

 

O Pive:

 

O Káve: