Je naša káva dobrá???

Elektra

Spôsob prípravy espressa ako ho vymysleli Taliani je ideálny spôsob, ako získať zo zrniečok kávy všetky pôžitky a dobré vlastnosti, ktoré ponúka.

Tak isto ako v Taliansku tak ani u nás nemôžete nazvať espressom len tak hocičo. Kávičkárstvo si rokmi vypracovalo zložitý systém kritérií. Pena na espresse musí mať správnu farebnú intenzitu, odtieň, štruktúru a textúru, káva musí mať primeranú príjemnú arómu, telnatosť, kyslosť, horkosť, trpkosť, chuťové vlastnosti.

 

Všetky tieto parametre či vlastnosti má už každý milovník kávy hlboko zakorenené a na základe svojich skúseností môže vyrieknuť ortieľ...

 

Áno, toto je dobré espresso...

Ďalšie články k šálke Kávy

Barista 2014

A podľa Vás, aká je tá Naša????